Brød og Bagværk

Hveder

10-12 hveder

Du skal bruge:

  • 30 gram gær
  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 tsk salt
  • 45 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • 600 gram hvedemel
  • 75 gram blødt smør

Bradepande beklædt med bagepapir eller olie/bagespray.

Bages ved 190-200 grader i forvarmet ovn i 18-20 minutter.

Sådan gør du:

Gær smuldres ned i en røreskål og mælken lunes op til 37-40 grader og hældes derefter over i gærskålen.

Tilsæt nu salt, sukker, vaniljesukker, kardemomme, æg og ¾ dele af melet. Ælt dejen grundigt i 5-10 minutter. Det kan med fordel gøres ved medium styrke i en røremaskine.

Skru lidt ned og tilsæt smørret og lad det ælte stille og roligt. Tilsæt mere mel til dejen er blød og smidig.

Dejen skal nu hæve 30 minutter på et meldrysset bord.

Del nu dejen i 10-12 stykker og tril dem runde. Læg hveder op i formen. De skal ligge tæt, men må ikke røre hinanden. Når de hæver op ”vokser” de sammen.

Nu skal de hæve et lunt sted i 60 minutter til de er ca. dobbelt så store.

Hvederne pensles let med smør eller mælk eller æg hvis man ønsker et gyldent udtryk. Pensling kan undværes.

Bag nu hvederne i 18-20 minutter.

Efter bagningen lad dem køle af på en rist og server lune med iskoldt smør til.

Du kan måske også lide...