Brød og Bagværk,Desserter

Mørdej

Du skal bruge:

  • 170 gram usaltet smør
  • 250 gram hvedemel
  • 65 gram flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 1 æg

Sådan gør du:

Tag smør ud af køleskabet, vej af og skær det i tern. Lad det stå lidt på køkkenbordet til det er blødt.

I en skål tilføjer du mel, flormelis, vaniljesukker og salt og rører godt rundt. Smuldr smørret i melet med fingrene.

Tilsæt nu ægget og saml dejen hurtigt – uden at ælte. Brug evt. en dejskraber eller en plasticgrydeske til at hjælpe med at samle mørdejen.

Dæk mørdejen til med film og stil din mørdej på køl i mindst 1 time inden videre brug.

Mørdej skal, som oftest, bages ved 190 grader i 30-40 minutter.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar