1 springform – 35-45 minutter i ovnen ved 190 grader
Det skal du bruge:
- 2 modne bananer
- 3 æg
- 100 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 100 gram usaltet smør
- 100 gram mørk chokolade til pynt
- Evt. nødder af frit valg: valnødder, hasselnødder eller pekannødder er lækre heri
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 190 grader varm luft.
Smørret smeltes og sættes til afkøling, det må ikke være varmt når det skal blandes dejen.
Æg, sukker og vaniljesukker piskes grundigt med en håndmixer i en skål. Der skal piskes til sukkeret er opløst og æggemassen er lettere luftig.
Vend mel og bagepulver i æggemassen og tilsæt det smeltes smør og rør rundt.
Mos bananerne med en gaffel og rør bananmosen i dejen. Tilsæt hakkede nødder hvis dette ønskes.
Smør en springform med lidt olie og hæld dejen i.
Bag nu banankagen i ovnen i 35-45 minutter. Brug en gaffel til at stikke i kagen undervejs for at sikre gennembagning.
Lad banankagen helt afkøle efter bagningen inden du pynter med chokolade.
Pynt:
Smelt den mørke chokolade over et vandbad og fordel den ud på kagen med en pensel eller dejskraber. Du kan også blot ”drysse” den smeltede chokolade på for at skabe en mønster. Jeg har her pyntet med valnødder oven på kagen, men man kan gøre lige som man vil 🙂