Aftensmad,Hovedretter,Kødfri

Perlebygotto

2 personer, Vegetar

Du skal bruge:

  • 2½ dl perlebyg
  • 1 spsk olivenolie til stegning
  • 1 liter bouillon – høns eller grøntsag
  • 1 dl hvidvin
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bundt grønne asparges
  • 1-2 gulerødder
  • 1 porre
  • 3-4 brune champignoner
  • Evt. lidt vand
  • 1 håndfuld friskhakket persille
  • 50 gram friskrevet parmesan
  • 15 gram usaltet smør
  • Salt og peber
  • Ærteskud til pynt

Sådan gør du:

Løg skrælles og skæres i meget små tern, hvidløg rives på rivejern. Gulerødderne skal skrælles og skæres i små tern, porren skal skylles, renses og skæres i tynde skiver. Champignoner renses, halveres og skæres i skiver. De grønne asparges skylles, bunden fjernes og så skære de i mundrette bidder.

På en pande med lidt olivenolie ristes champignonerne hurtigt af og tages af varmen igen. Tilsæt igen olivenolie til panden og svits løg og hvidløg sammen med perlebyggen. Svits med ved middelhøj varme i 5-6 minutter. Tilsæt så gulerødder og hvidvin og lad det koge ind. Når hvidvinen er kogt ind tilsættes 1 dl vand og lad det kog ind igen. Tilsæt nu de tynder skiver af porre og hæld en øsefuld bouillon på, og lad det koge ind igen imens du rører lidt rundt. Denne proces gentages igen og igen til perlebyggen bliver kogt blød. Kontinuerlig påhældning af væske skal sikre perlebyggen koges og bliver blød. Løber du tør for bouillon, så fortsæt med vand. Husk “kun” at have panden på middelhøj varme, så det ikke brænder på. Det kan være svært at styre hvis panden buldrer af varme.

Når perlebyggen begynder at blive kogt og får en risotto-agtigt konsistens tilsætter du igen champignonerne og de grønne asparges og vend godt rundt, så begge dele får varme.

Når perlebyggen begynder at få en cremet og næsten grødagtigt konsistent, samt der stadig er en anelse bid i perlebyggen, så stopper du med at tilsætte væske og skruer lidt ned for varmen.

Nu skal der vendes friskrevet parmesan og friskhakket persille i. Smag til med salt og peber.

Giv perlebygottoen en skefuld smør og ven rundt igen – dette giver en lækker cremet konsistens og samler retten.

Anretning:

På en tallerken lægger du en lille håndfuld ærteskud, som en slags bund til perlebygottoen.

Anret oven på et far skefulde perlebygotto og pynt evt. med mere parmesan og persille.

Du kan måske også lide...