…Der smager lidt af Werthers Original… Og spiller sammen med is, kage, pandekager…
Du skal bruge:
- 1 dl sukker
- 1 dl sirup
- 2 dl piskefløde
- 110 gram usaltet smør
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du:
I en gryde blander du sukker, fløde, sirup og smør. Bring det i kog ved middelhøj varme. Kog indtil det tykner, og din karamelsauce får den konsistens du ønsker. Pas på med varmen – det kan brænde på hvis du er uopmærksom.
Saucen skal have en lys brunlig farve.
Når konsistensen er ved at være perfekt tilsætter du vaniljesukker og salt.
Hæld karamelsaucen på en kande eller i en beholder og dæk det til. Sæt det på køl til du skal bruge det.
Før brug: tag det ud og lad det lune lidt i stuetemperaturen.
Karamelsaucen kan holde 2-3 dage på køl og kan derfor laves dagen før hvis det ønskes.
Note: Karamelsaucen fungerer både som en tyk sovs eller tynd sauce.