En lidt funky overskrift på en opskrift, men ikke deto mindre er den bragende god. Onkel Ramu kom fra en lidt anden madkultur end vi var vant til i Vestjylland. Men jeg var vild med det, og er det stadig. Min fordel er, at jeg voksede op med hans spændende, smagfulde, og til tider, stærke mad. Hans soyasalat smager både af barndom, besøg i London og afsavn. Den fungerer som en mellemting af en salat og chutney. Den er i hvert fald god som en side dish til stærk mad, da den både er sød, syrlig og salt.
Du skal bruge:
- 1 Agurk
- 1 dåse ananas
- 2 løg
- 5 almindelige tomater eller en bakke cherrytomater
- 1/2 dl tomatketchup (Beauvis eller Heinz – det er en smagssag)
- 3-4 spsk soyasauce
- 1 nip salt
Sådan gør du:
Agurk skrælles, halveres og skæres i tynde skiver. Løget skrælles ligeså, halveres og skære i tynde skiver.
Tomaterne skylles og skære i tern eller små både. Ananasstykker eller skiver tages ud af dåsen – gem saften. Hvis ananassen er i ringe, så skær dem i mindre stykker.
Ketchup og soya blandes. Tilsæt lidt ananassaft fra dåsen. Smag til med salt og juster med ketchup og soya til du rammer en god blanding af sødme, salt og lidt syrlighed på tungen.
Vend nu agurk, løg, tomat og ananasstykker i soyablandingen. Dæk skålen til og lad den stå på køl en times tid inden brug.
Soyasalaten er virkelig god sammen med lidt stærkere retter, da den lindrer lidt med sødmen fra tomaterne og ananas.