Forret,Tilbehør

Gougéres med Comté og Trøffel

16-20 stykker

Gougéres er en vandbakkelse med ost, som er en rigtig go pre-dinner-thing. Jeg brugte det senest som en lille entré til en god cocktail mens Dronningen holdt nytårstalen.

Du skal bruge:

  • 85 gram hvedemel
  • 3 æg
  • ½ tsk salt
  • 90 g Comté ost (12 måneders lagring) – revet fint på et rivejern
  • 1½ dl vand
  • 70 g usaltet smør
  • 1-2 friske trøfler – skåret i ultratynde skiver (på trøffeljern eller mandolinjern)

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader og klargør en bageplade med bagepapir.

Gør en sprøjtepose med passende tyl.

Vand og smør smeltes i en gryde, og melet tilsættes herefter og rør så det hele godt sammen. Tilsæt nu salt. Mel, vand og smør skal røres grundigt sammen til en ”melbolle”. Denne melbolle skal nu ristet lidt bunden af gryden et par minutter, til det dufter lidt af kiks/nødder. Pas på det ikke brænder på, så rør det lidt rundt.

Put nu melbollen over i en skål og vend osten i og lad det køle 5-10 minutter.

Nu skal æggene piskes i ét ad gangen til du får en ensartet masse.

Put nu massen i en klargjort sprøjtepose og sprøjt små toppe ud på bagepladen.

Gougéres skal nu bage i 16-20 minutter til de bliver gyldne. Undgå at åbne ovnen under bagningen, så de ikke falder sammen.

Servering:

Gougéres bør serveres lune og nypyntede med trøffel og god aperitif eller god vin til…

Du kan måske også lide...