Denne opskrift er på nogle tynde snack-agtige knækbrød, som luner godt under et stykke brie eller som en snack i sig selv.
3-4 bageplader
Du skal bruge:
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl rugmel
- 2 dl hvedemel
- 2 tsk. salt
- 1 dl olivenolie eller vindruekerneolie
- 2 dl lunkent vand
Sådan gør du:
Frø og kerner ristes af på en tør pande, ved middelhøj varme, i 5-10 min, til kernerne begynder at “poppe”. Herefter hældes de ristede kerner og frø i en stor skål.
Tilsæt så mel, salt og rugemel og rør rundt.
Nu tilsættes vand og olie og det hel røres godt rundt til en ”smattet” masse.
Portionen kan deles i 3 eller 4, hvor 1 portion svarer til en bageplade.
Varm ovnen op til 200 grader.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg en portion af dejen midt på pladen og læg så et nyt stykke bagepapir oven på. Rul nu dejen ud på pladen til den ønskede tykkelse er opnået.
Fjern det øverste stykke bagepapir og skær riller i dejen. Det gør det nemmere at ”brække” stykkerne fra hinanden efter bagningen.
Bag nu én plade ad gangen i 10-12 minutter. Når dejen begynder at blive let gylden er den ved at være færdig.
OBS på at bagetiden er længere hvis du laver knækbrødet tykkere. Jeg foretrækker selv så tyndt som muligt og det tager ca. de 10-12 minutter at bage en plade færdig.