Hokkaidosuppe nok til 2-4 personer
Du skal bruge:
- 1 Hokkaidogræskar
- 2 gulerødder
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 røde chilier
- 6 dl vand
- 2-3 hønsebouillonterninger
- 1 tsk ingefær (frisk eller tørret)
- 1 tsk chilipulver
- 1 kvart liter madlavningsfløde 7% (250 ml)
- Saften fra 1 lime frugt
- Salt og peber
- 2 spsk olivenolie
Pynt: Knas, æbletern, cremefraiche og skovsyre
Sådan gør du:
Skær ”stilken” af græskaret og del den i to. Scoop al indmad ud af halvdelene. Fjern de værste ”dutter” fra skrællen, men lad endelig skrællen sidde på så vidt muligt. Skær græskaret i tern.
Skræl løg, hvidløg og gulerødder og skær det i skiver/tern. Chilierne rensens for kerner og stilk og skære i stykker også.
I en stor gryde svitser du løg, hvidløg, græskar, gulerødder og chili til det begynder at blive lidt blødt/mørt. Det må gerne karamellisere lidt, men ikke få for meget farve.
Tilsæt ingefær og chilipulver og rør godt rundt, så krydderierne lige får lidt varme.
Hæld så vand på og tilsæt bouillonterninger. Bring nu hokkaidosuppen i kog og lad den koge under låg i 15-20 min – til græskarstykkerne er helt bløde.
Tag suppen af varmen og blend den helt fin med en stavblender. Tilsæt fløden og limesaft og kog suppen igennem. Er den lidt for tyk efter din smag, så tilsæt et skvæt vand. Smag til med salt, peber og måske mere limesaft.
Anretning/Servering:
Skær et æble i små tern til pyntningen.
I skåle kommer du en god portion suppe. Pynt med æbletern og rugbrødsknas. Top det med lidt friskplukkede blade af rød skovsyre. Et par skefulde creme fraiche, af den procent du ønsker, kan afhjælpe lidt med lidt syre og lindre lidt hvis chilien varmer godt.
Note: Hokkaidosuppen er god både som forret og hovedret, og den luner rigtig godt på en blæsende efterårsdag.