Desserter

Pandekager

10-12 styk

Du skal bruge:

  • 2 æg
  • 250 gram hvedemel
  • 50 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3-4 tsk stødt kardemomme
  • 5 dl mælk (skummet, mini, let og sød fungerer alle sammen)
  • knivspids salt
  • smør/fedtstof til stegning

Pandekage dejen:

De 2 æg slåes ud i en røreskål. Pisk ¼ af melet i til massen ikke klumper.

Rør så sukker, vaniljesukker, salt og kardemomme i æggemassen.

Tilsæt mælken og pisk det ind i massen.

Resten af melet tilsættes lidt efter lidt imens du rører godt rundt/pisker for at undgå melklumper. Du kan med fordel sigte melet inden du pisker det i dejen for at minimere chancerne for klumper.

Hvis dejen bliver for tyk justerer du med mælk. Hvis den er for tynd justerer du med mere mel.

Stegning:

Varm en pande op til middelhøj varme. Smelt lidt smør – ca. En stor teskefuld. Når smørret er smeltet hælder du lidt af dejen på panden. Brug en suppeøse eller et decilitermål for at undgå at få lavet for tykke pandekager.

Fordel dejen ud på panden ved at ”vippen” dejen rundt  panden så dejen opnår pandekageformen.

Pandekagerne skal ca. Have 2 minutter på hver side.

De skal være let gyldne.

HUSK: panden må ikke løbe tør for fedtstof, så efter ca. hver anden pandekage kan du tilsætte lidt mere smør der skal smeltes inden du hælder ny dej på.

Server med frugt eller is eller klassisk sukker og syltetøj.

Du kan måske også lide...