Til 1 stor pizza eller 2 små
Denne pizzabund er lidt lettere end en klassisk pizzabund med mel.
Du skal bruge:
- Halvdelen af et stort blomkålshoved
- 2 æg
- 1 håndfuld revet mozzarella
- 2 spsk mandemel
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk salt
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 220 grader.
Blomkålen rives fint eller hakkes i en foodprocessor eller minihakker. Vend den finthakkede blomkål sammen med to æg, mandelmel, hvidløgspulver, basilikum og salt. Dejen bliver klistret og våd og hvis den ikke samler sig, så tilsæt lidt mere mandelmel.
På en bageplade beklædt med bagepapir ”smører” du dejen ud. Jo tyndere du kan smøre den ud, jo større chance er der for pizzabunden bliver sprød. Den vil dog ikke blive lige så knasende og sprød som en klassisk pizzadej, men den kan stadig få lidt blid. Husk at smøre den jævnt ud, så den bager lige meget hele vejen igennem.
Lad pizzabunden bage i ovnen i 15-20 minutter alt efter hvor tynd den er. Den skal bages først, og næsten færdig, inden du kommer fyld på til videre bagning. Ellers bliver det en smattet oplevelse for fyldet flyder sammen med pizzabunden. Når fyldet er lagt på, så bag den yderligere 8-10 minutter. Pas på med for meget fyld og evt. pizzasauce – jo mere fugt og fyld jo blødere vil den være.