Du skal bruge:
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 1 blomkålshoved
- 3 kartofler
- 1 bundt persille
- 2 bouillonterninger – grøntsag elle høns
- 7 dl vand
- 2,5 dl fløde
- 1 håndfuld valnødder
- Purløg
- 1 spsk smør eller olie til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du:
Løg og hvidløg skrælles og skæres i grove stykker. Blomkål og kartofler skrælles ligeledes og, men skære i små stykker.
Hvidløg, løg, blomkål og kartofler svitses af i en gryde, ved høj varme, til det begynder at blive ”blødt” og får lidt stegefarve. Hæld så vand på og tilsæt bouillonterninger og bring i kog. Lad suppen koge til alle grøntsager er helt møre – ca. 20.30 minutter.
Nu skal blomkålssuppen blendes sammen med fløden. Bring nu suppen i kog igen og smag til med salt og peber.
Servering:
Pynt blomkålssuppen af med purløg og valnødder og server evt. sammen med et stykke brød eller lidt kylling for proteinernes skyld.