Aftensmad,Supper

Blomkålssuppe med Valnødder

Du skal bruge:

  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 blomkålshoved
  • 3 kartofler
  • 1 bundt persille
  • 2 bouillonterninger – grøntsag elle høns
  • 7 dl vand
  • 2,5 dl fløde
  • 1 håndfuld valnødder
  • Purløg
  • 1 spsk smør eller olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Løg og hvidløg skrælles og skæres i grove stykker. Blomkål og kartofler skrælles ligeledes og, men skære i små stykker.

Hvidløg, løg, blomkål og kartofler svitses af i en gryde, ved høj varme, til det begynder at blive ”blødt” og får lidt stegefarve. Hæld så vand på og tilsæt bouillonterninger og bring i kog. Lad suppen koge til alle grøntsager er helt møre – ca. 20.30 minutter.

Nu skal blomkålssuppen blendes sammen med fløden. Bring nu suppen i kog igen og smag til med salt og peber.

Servering:

Pynt blomkålssuppen af med purløg og valnødder og server evt. sammen med et stykke brød eller lidt kylling for proteinernes skyld.

Du kan måske også lide...