Du skal bruge:
- 1 blomkålshoved
- 1-2 fed hvidløg
- 4 dl vand
- 2 dl fløde
- Salt og friskkværnet peber
- Olie/smør
Sådan gør du:
Fjern de grønne blade fra blomkålshovedet og skær hovedet i små stykker. Skræl hvidløg og skær feddene i mindre stykker.
I en gryde varmer du olie eller smør op og svitser hvidløg og blomkål til det begynder at få ”stegefarve”. Hæld nu vand på så det kun lige dækker. Kog blomkålene møre og til ca. halvdelen af vandet er fordampet. Tilsæt nu fløden og kog den med i 3-4 minutter.
OBS: vær opmærksom på mængderne af væske der skal tilsættes. Måske mængder skal være mindre eller større ift. Blomkålshovedets størrelse.
Tag nu den møre blomskål af varmen og blend pureen helt fin, enten med en stavblender i en almindelig blender. Pureen skal være helt glat, lettere tyk og cremet.
Varm pureen op igen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Denne pure kan bruges som tilbehør til lige hvad du ønsker. Den er mild i smagen hvid du putter mindre væske i kan den eventuelt bruges som mos, hvis du ønsker et alternativ til kartoffelmos.