En Grundopskrift til 2 personer
Denne blomkålssuppe er nem og hurtig. Du kan variere den som du vil, du skal blot være opmærksom på ikke at overdøve smagen af blomkål, da den er sart og let påvirkelig.

Du skal bruge:
- 1 stort blomkålshoved
- 1 zittauerløg eller 3 skalotte løg
- 1-2 fed hvidløg
- Hønsebouillon eller grøntsagsbouillon (ca. 1 liter)
- 1 dl fløde
- Salt og peber
- 1 spsk smør
- 2 spsk olie
Sådan gør du:
Skræl løg og hvidløg og hak det groft.
Klargør blomkålen og skær det i små stykker.
I en stor gryde smelter du smør og olie og steger løg, hvidløg og blomkål det til får lidt farve. Denne stegning fremhæver smagene.
Hæld så Bouillon i gryden til det dækker blomkålen. Lad det koge til blomkål og løg er kogt hele møre.
Blend nu blomkålssuppen grundigt. Tilsæt fløde og bring suppen i kog igen. Smag til med salt og peber.
Server i en enkel udgave med lidt frisk persille og brød til, eller pep den op med lidt forårsløg og ristet bacon. Blomkålssuppen kan styles på mange måder – prøv dig frem.
Blomkålssuppen kan bruges til både forret, hovedret, frokost m.m. Det er blot et spørgsmål om tilbehøret og mængden i suppeskålen.
Note: Blomkålssuppen kan fryses ned efter afkøling.
Hvis du ønsker en lidt tykkere konsistens, kan du med fordel jævne suppen eller blot skrælle 2 kartofler, skær dem i tern og steg/kog med på ligefod med blomkålen.