Cæsarslat med gulerødder, til 2 personer
Cæsarsalat er nemt, hurtigt og lækkert. Den bliver man aldrig træt af og den varieres på mange måder, hvis du ønsker.
Du skal bruge:
- Kylling/hønsekød, gerne en rest fra gårsdagens ovnstegte
- Hjertesalat, Romainesalat eller anden sprød salat
- Parmesan
- Brødcroutoner
- Cæsardressing
- Friskkværnet peber
- Evt. gulerødder
Sådan gør du:
Hvis du har en rest af gårsdagen kylling, så brug endelig det, ellers kan du stege et par kyllingebryster eller stege dem i ovnen og bruge, når de er afkølet.
Skyl salaten og dup den tør eller slyng den i en salatslynge. Hvis du ønsker at tilføje lidt gulerødder, som en ekstra knasende fornemmelse, så skræl et par stykker og lav strimler med skrælleren, eller brug et mandolinjern.
Anretning:
På et par tallerkner, eller i nogle pastatallerkener, anretter du salat og de eventuelle gulerodsstrimler sammen med kylling. Drys med dressingen; en passende mængde er, at man lige kan vende salaten rundt og der er dressing nok på alt. Pynt med brødcroutoner, friskrevet parmesan og friskkværnet peber – så er der cæsarsalat.