… Med et tvist. Dette er en lettere fortolkning af den klassiske italienske ret Cacio e Pepe. Den er kommet af en tirsdag i ferien, hvor køleskabet skulle tømmes.
Disclaimer: Den har elementer af Cacio e Pepe, men svarer ikke til den oprindelige klassiker.
2 personer
Det skal du bruge:
- 400 gram tør pasta efter eget valg
- 1 spsk knust peber (hele peberkorn knuses i morter)
- 1 spsk smør
- 2 dl friskrevet parmesan
- 1 kugle frisk mozzarella
- 2 spsk pinjekerner
- 1 dl friskhakket persille
- Evt. friskkværnet peber til servering
- 1 spsk oliven olie
Sådan gør du:
Knus peberkornene, hak persille, rist pinjekernerne og riv parmesanen – så er du klar.
Kog pastaen i rigeligt og godt saltet vand med lidt oliven olie i. Pastaen skal ikke koges færdig endnu, så sluk for gryden 3-4 minutter før den er al dente.
På en tør pande varmes den knuste peber igennem et par minutter og tilsæt så smør og lad det bruse af. Herefter tilsætter du 1-2 dl af pastavandet og lad det simre ved middelhøj varme i 2-3 minutter.
Fisk pastaen ud af gryden og tilsæt det panden. Lad pastaen koge færdig, til den er al dente, på panden. Tilsæt evt. løbende lidt af pastavandet hvis panden er ved at koge tør.
Når pastaen er al dente vendes parmesanen i lidt ad gangen og der skulle gerne komme en cremet ostesauce i panden som pastaen hygger sig i.
Anretning:
Anret nu pastaen i to tallerkener. Læg et par ”klumper” af den friske mozzarella på pastaen, drys evt. med lidt ekstra friskkværnet peber, lidt mere parmesan og færdiggør anretningen med den friskhakkede persille.
Server et godt glas iskold hvidvin til