Tilbehør

Gulderodspuré

Du skal bruge:

  • 5-7 gulerødder
  • 1 dl fløde
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk tørret timian
  • Salt og peber
  • Smør og oliven olie

Sådan gør du:

Gulerødderne skrælles og skære i tynde skiver eller i tern.

På en pande tilsætter du 1 tsk smør og 1 tsk olivenolie og varmer op. Tilsæt gulerødder, timian og hvidløg til pande og lad det karamellisere til gulerødderne bliver helt bløde og møre. Pas på med for meget varme i stegningen så de ikke får for meget stegeskorpe på. Når du karamelliserer på den her måde får man den søde smag frem i gulerødderne og det fungerer rigtig godt med hvidløget og timian.

Når gulerødderne og hvidløg er klar hælder du det i en skål sammen med 1 dl fløde og blender med stavblender. Tilsæt fløden lidt at gangen under blendingen, så det din gulerodspuré ikke bliver for flydende. Der skal blendes til pureen får en blød og cremet konsistens.

Smag til med salt og peber.

Du kan sagtens laven din pure i forvejen, og så forsigtigt varme den op igen inden brug.

Note:

Gulerodspuré fungerer rigtig godt som tilbehør til en kødfuldret eller til en mere syrlig ret. Gulerodspuré kan sagtens erstatte en kartoffelmos eller andet stivelsestilbehør.

Du kan måske også lide...