Aftensmad

Kyllingedeller

Du skal bruge:

  • 400 gram hønsefars/hakket kylling
  • 20 gram havregryn
  • 1,5 dl mælk eller fløde
  • 1-2 skalotteløg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk persille
  • 1 bundt purløg
  • 1 tsk Salt og 1 tsk peber
  • Smør og olie

Tilbehør:

  • 1 stort rødløg
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 dåse majs
  • 25 gram pinjekerner

Sådan gør du:

Hak skalotteløg og hvidløg i en minihakker sammen med mælk/fløde. Bland det sammen med den hakkede kylling i en skål. Hak nu persille og purløg fint og vend i. Tilsæt havregryn og smag til med salt og peber. Sæt farsen på køl i 30 minutters tid til den samler sig.

Varm en stegepande op og tilsæt smør og/eller olie. Form nu kyllingedellerne med en ske til passende ”delleform” og steg dem på panden. De skal have 4-5 min på hver side alt efter hvor tykke de er. Pas på med varmen så de ikke brænder på.

Note: kyllingedellerne er temmelig sunde og der er ca. 150 kalorier pr. 100 gram.

Tilbehør:

Skræl rødløget og skær det i tynde både, fjern bunden af apsargestilken og delm dem i to eller tre og åben den dåse majs. Varm en pande til middelhøj varme og sauter det hele i et par minutter i lidt smør og/eller olie. Drys med lidt salt. Vent evt. med at tilsætte majs til ca. 30 sekunder før garnituren skal af panden, så de ikke smatter ud.

Tilbehøret kan varieres som du har lyst til.

Du kan måske også lide...