En lun salat er altså helt okay når det er koldt udenfor. Rødbede smager dejlig sødt når den får varme og med spinat som ven, er det her en god idé på en kold dag.
Det skal du bruge:
- 1-2 rødbeder
- 400 gram spinatblade
- Feta – gerne den man selv kan skære i tern
- 1 stort skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld cashewnødder
- Salt og friskkværnet peber
- 1 spsk æblecider eddike
- Lidt olie eller smør til sautering
- Evt. Laks
Sådan gør du:
Rødbederne skrælles og skæres i små tern. Spinaten skylles og de største stilke fjernes. Hak cashewnødderne og skær fetaen i tern. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint.
På en middelvarm pande sauterer du skalotteløg og hvidløg sammen med rødbedetern. Når rødbedeternene begynder at blive lidt bløde i det tilsætter du spinaten og æblecider eddiken og sauterer det med i nogle minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anretning:
På tallerkener eller i skål kommes den lune salat fra panden – undgår for meget væde fra panden. Pynt med cashewnødderne og fetaosten.
Servereringstips:
Steg noget lækker laks til og top det med en god skive brød.
En god bøf fungerer også udmærket hertil. Salaten kan desuden hæves lidt hvis man ønsker mere syre: mere eddike eller frisk citronsaft.