Desserter

Panna Cotta med Passionsfrugtsauce

4 personer

Du skal bruge:

  • 4,5 dl fløde
  • 1,5 dl sødmælk
  • 45 gram sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 nip salt½
  • 3 blade husblas
  • 4 passionsfrugter
  • Saften fra 1 limefrugt
  • 1 dl vand
  • 40 gram sukker eller rørsukker
  • Hvis chokolade
  • Mynteblade

Sådan gør du:

Panna cotta

Læg husblas i en skål med iskoldt vand indtil brug.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med en skefuld af sukkeret så kornene ikke klumper.

Bring mælk og fløde til kogepunktet sammen med de 45 gram sukker, salt, vaniljekorn og vaniljestang. Når flødemælken netop begynder at små boble tages den af varmen. Klem husblas fri for vand og rør den i mælkefløden. Rør den god rundt så husblassen ikke klumper. Lad det køle lidt ned, og hæld så panna cotta i den ønskede form: serveringsglas, skåle eller andet festligt. Lad panna cotta køle mere af inden du dækker til med husholdningsfilm. Stil dem nu på køl indtil brug i mindst 4 timer, så den kan sætte sig.

Passionsfrugtsauce

Skrab frugtkød og kerner ud af passionsfrugterne og ned i en gryde. Tilsæt vand, sukker, og limesaft. Bring saucen i kog og lad det koge ind i 10-15 minutter. Den må godt tykne lidt, men helst ikke blive så tyk som sirup. Når den ønskede konsistent er opnået hældes saucen ud af gryden og igennem en si. Pres lidt på massen i sien, så der kommer så meget saft ud af det som muligt. Kom saucen i en beholder. Lad det køle af inden brug.

Note: Hvis du ønsker en sirup, så kom lidt mere sukker i og kog den mere ind. Ønsker du en gele så tilsæt 2 blade udvandede husblas når den er hældt igennem en si.

Anretning:

Hæld lidt sauce over panna cotta i formene, pynt med revet hvid chokolade og mynteblade.

Du kan måske også lide...