Aftensmad,Supper

Jordskokkesuppe

2-3 personer

Du skal bruge:

  • 1 kg jordskokker
  • 1,5 liter hønsebouillon
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl fløde
  • Salt og friskkværnet peber
  • 50 gram usaltet smør

Sådan gør du:

Jordskokkerne skylles og renses. Skær dem i mindre stykker. Løg og hvidløg skrælles og skære i stykker. Svits løg, hvidløg og jordskokker i smør i en tykbundet gryde, i ca. 5 minutter. Hæld så bouillon på og kog indtil jordskokkerne er helt møre. Tilsæt nu fløden og kog videre i 5 minutters tid. Sluk for varmen og blend nu suppen i en blender eller med en stavblender. Bring suppen i kog igen og smag til med salt og friskkværnet peber.

Pynt:

Pynt evt. med rodfrugtschips og løvstikke eller persille.

Du kan måske også lide...