5.5.2021
ENDELIG var det tid til at komme ud og spise på restaurant igen efter godt og vel 5 måneders nedlukning. Vi var egentlig 4 veninder der skulle afsted, men desværre måtte en melde fra.
Ravage Restaurant & Bar er et hyggeligt fransk-bistro-sted, hvor indretningen er præget af gamle plakater, hvide duge og tjenere i sort/hvid dress. Musikken flyver ud af højtalerne, og er lidt for høj til min smag, men det kom vi igennem. Om det var vinen, selskabet eller dét endelig, at være ude igen, der gjorde mig mere medgørlig, vides ikke. Den søde tjenerstab virkede måske lidt rustne efter så mange måneders nedlukning, men alt er tilgivet, også selvom den frabedte æggeblomme alligevel dukkede op på min tartar!
Til forret fik jeg en klassisk tartar med et skvæt cognac hældt ud over. Jeg havde, som sagt, frabedt mig den rå æggeblomme, men den var med. Lidt af æggeblommen gled ud til siden, resten gled ned. Jeg er meget lidt begejstret for konsistensen af rå æggeblomme. Tartar med kapers, rødløg, peberrod, karse, rødbedetern (fra glas?), sennep, ketchup-ish og mayo. Meget klassisk og tung, hvis man ikke, som jeg, tager den lille portion på 90g. Jeg er mest til de mere moderne fortolkninger af tartar, men indimellem er det rart at møde en klassiker.
Til hovedret fik jeg Dagens Fisk (torsk) med fennikel crudité, kartofler, grillet forårsløg, citron og persillesauce. VIDUNDERLIG persillesauce på brunet smør. Denne ret skubber mig i den rigtige retning fra at være ikke-fiske-spiser, til at blive fiske-spiser. Det var virkelig lækkert, let og fyldt med smag på en behersket måde. Persillesmagen var meget lidt til stede, men det var egentlig okay. Til gengæld var der masser af nøddesmag i den brunede smør, der trængte igennem, og blev næsten karamelagtig.
Til dessert, en lækker Tarte au Citron. Den var dejlig og forskrækkede ikke nogen. Jeg ville gerne, at der var meget mere syre i til at arbejde imod den friske mængde af marengs. Rabarbersorbeten, der lå ved siden af, var absolut lækker.
Hvidvin, Rødvin og drinks før, under og efter var perfekt. Jeg var for glad, over at være ude siden november, til at huske hvad vinene hed, men den der Clover Club var smadder fin til at slutte af på!
Jeg kommer igen og kan kun anbefale Ravage. Man skal ikke lade sig afskrække af det ligger på Kongens Nytorv. Det er ikke alt for dyrt og det er ikke for kom-herind-hvis-du-er-turist-agtig.