Morgenmad

Spejlæg

Spejlæg er lækkert, nemt og hurtigt når man skal bikse en morgenmad sammen. Tilbehør, krydderi og udseende kan variere og er klart en smagssag. Vil man have blød blomme eller stegt på begge sider? Skal den være standard salt-og-peber eller skal den være mere spicy? Prøv dig frem og smag smag smag.

Det skal du bruge:

1 æg
Lidt smør til stegning (en olie kan også bruges)
Salt og peber
Purløg til pynt

Sådan gør du:

Tag en stegepande og varm den op til middelhøj varme. Læg en klat smør på og lad det smelte.

Slå et æg ud i panden og krydr med salt og peber.

Spejlægget skal ikke vendes hvis du ønsker en “running”-blomme.

Det tager 5-6 minutter så er ægget færdigt. Mærk efter om æggehviden er stegt/fast. Hvis ikke så skal ægget lige have lidt mere.

Pynt eventuelt med hakket purløg. Selv sætter jeg pris på en lettere knasende stegeskorpe rundt i kanten. Det giver lidt struktur til ægget, men det er klart ikke for alle.

Morgenmad er vigtigt. Selv er jeg ikke god til at få det lavet og spist inden arbejdet kalder. Et spejlæg (eller flere) kan passe sig selv på panden imens man lige reder håret eller hopper i tøjet.

Du kan måske også lide...