Du skal bruge:
- 1 hel stegt kylling
- 2,5 dl cremefraiche 9% eller 18%
- 1,5 dl mayonnaise – jeg bruger Hellmanns eller en hjemmerørt
- 1 dl friskhakket persille
- 1 dl friskhakket purløg
- 2-3 skalotteløg – finthakket
- 1 fed hvidløg – knust eller revet
- 1 tsk chilipulver eller 1 friskhakket rød chili
- Saften fra en halv limefrugt
- Salt og peber
Sådan gør du:
Klargør urter og grønt til hønsesalaten.

Bland cremefraiche, mayonnaise, skalotteløg, purløg, persille, chili og hvidløg i en skål. Smag til med salt, peber og lime. Er det for stærkt kan en knivspids sukker tilføres.
Pil kødet af den afkølede kylling. Pil kødet i mundrettet stykker eller skær det som du ønsker.
Vend det herefter i fraiche/mayo-blandingen. Lad det stå på køl en times tid, overdækket, og ”trække”. Smag eventuelt til med salt og peber igen.
Hvis du vil, kan du tilføre bacon, eller champignon eller asparges også.
Server på rugbrød eller i en sandwich eller som en forret med godt brød til. Min favorit er i en croissant eller på friskbagt rugbrød. Variationerne er mange.
Det kan holde max 2-3 dage i køleskabet i en bøtte med låg.