16.4.2022
Vi var to afsted. På en oplevelsestur til Bistro RK på Nørrebrogade, som lige er åbnet. Jeg håber Bistro RK slår igennem her på Nørrebro. Vi mangler diversitet på madscenen på Nørrebrogade, og Bistro RK er et glimrende bud på noget man ønsker skal blive!
Bistro RK er fint indrettet med skønne farver, musik på det rette lydniveau, gardiner fra gulv til loft og flotte enkle opdækninger og megafede fletstole. Der var desværre ikke så mange denne lørdag aften, men det satser vi på er kun fordi andre har til gode at besøge Bistroen.
Man kan mærke at det er mennesker, som går op i deres udtryk, både madmæssigt men også i stemningen. Søde tjenere og skønt at kokkene også kom ud og serverede og præsenterede. Vi følte os hurtigt som “venner af huset” og det gjorde lige at på velkommen-skalaen så nåede vi op i toppen. ‘Kæft det var hyggeligt!
Menukortet var indbydende og det hele fristede, så vi besluttede at dele alt hvad vi bestilte, og dette kunne snildt imødekommes, så til hver ret fik vi et par ekstra tallerkener så vi kunne fordele den lækre mad imellem os.
Snacks
Vi startede med et par snacks.
Grillet fladbrød med løgpuré og ansjoser. Ganske udmærket, men for lidt løgpuré og lidt for meget ansjos til min smag, men en fin “hapser”.
Herefter fik vi blåmuslinger med persillemayonnaise og parmesan ost. Vi blev lidt overraskede over at det var en “kold” snack nu der var parmesanost på – vi havde forventet en gratinering tror jeg, men det var lækkert og en virkelig god persillemayonnaise, som der godt måtte have være lidt mere af, men det er nok primært fordi persillemayonnaise er en favorit.
Forret
Ristede kammuslinger med blomkål, hasselnødder og sauce blanquette med brunet smør. Det var absurd lækkert med veltilberedte kammuslinger som kniven gled let igennem og så sauce med brunet smør sammen med nøddesmagen fra både blomkål og hasselnødder, så er der ramt plet.
Så var der også Hvide Asparges med hollandaise og Rømørejer OG stenbiderrogn (bare fordi ifølge kokken). Det er den bedste hollandaise jeg nogensinde har fået, så der var naturligvis alt for lidt! De sprøde asparges og rømørejer i hollandaise fra himlen gjorde det klart at jeg kommer igen – snart!
Hovedret
Lykkelige gik vi videre med to hovedretter, som vi også delte.
Tournedos Rossini med trøffelsauce, stuvet spinat og kannelerede svampe. Perfekt medium/rare tilberedt og med tæskegode svampe og lækker trøffelsauce. Lidt mere trøffelsmag havde været at foretrække, men det betyder intet for det samlede indtryk. Der var ekstra kræs på toppen, men det undlader vi at nævne mere om da det for nogen er et ømtåleligt emne – MEN det var fabelagtigt!
Vi delte også Torsk med sauté af ærter, grønne asparges og beurre blanc. Torsken var lækker og smukt tilberedt og med ærter og smør på siden skal vi ikke bede om meget mere. Der var en generøst skvæt af frisk citronsaft, som samlede det ret så perfekt.
Dessert
Her var vi i tvivl om vi kunne mere! Så vi delte én dessert: Rabarbermousse med ristet havre og sabayonne. Lækkert og dejligt oven på et stort og smagsfyldt måltid. Den ristede havre var fremragende!
Grundet madens fabelagtige indtryk nåede vi ikke at tænke mere om vinen – ikke andet end at den smagte godt! Vi var virkelig mætte da vi tog derfra – sikkert fordi vi smagte så meget forskelligt, så vi var mindst lige så mættede på smagsindtryk, som vi var på mad. Men sådan må det være når man gerne vil smage så meget som muligt.
Priserne er helt okay og alle pengene værd