Aftensmad,Hovedretter

Grydestegt Kylling

med kogte kartofler, sovs og agurkesalat

Du skal bruge:

  • 1 hel kylling
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stort bundt persille
  • 2 løg
  • 1 tsk rosmarin
  • ½ liter hønsebouillon
  • 1 kvart liter fløde
  • Smør og oliven olie
  • Salt og peber
  • Agurkesalat
  • Kartofler
  • Sovsejævner

Sådan gør du:

Løg og hvidløg skrælles og skæres i grove stykker.

Den hele kylling renses, skylles, duppes tør og saltes både indvendig og udvendig. Fyld kyllingen op med persille.

I en tykbundet gryde, med låg, bruner du hele kyllingen af på alle sider i en skefuld smør og en skefuld oliven olie. Tag så kyllingen op af gryden og smid lidt mere smør i og svits løg og hvidløg sammen med rosmarin. Svits det et par minutter til løgene begynder at blive bløde. Læg nu kyllingen ned i gryden igen. Tilsæt den halve liter hønsebouillon og lidt mere persille hvis du har noget tilovers. Læg låg på gryden og lad kyllingen koge i væske ved middelhøj varme i 45-50 minutter eller til kyllingen er blevet mør og gennemstegt. Er væsken ved at koge væk undervejs, så tilsæt lidt mere vand.

Imens kyllingen koger, gøres kartofler klar og koges i saltet vand med en tot persille.

Når kyllingen er færdig tages den ud af gryden, væsken i gryden sies over i en sovsegryde eller kasserolle. Læg kyllingen ned i den store gryde igen, så den holdes varm, men sluk for blusset.

I kasserollen tilsættes fløden og sovsen bringes i kog og smag til med salt og peber. Jævn sovsen og giv den eventuelt lidt madkulør.

Del nu kyllingen i ønskede stykker, hæld vandet fra kartoflerne og server sammen med sovs og agurkesalat.

Du kan måske også lide...

Skriv et svar