2 personer
Du skal bruge:
- 2 steaks af okseinderlår – Andre typer af steaks kan også bruges.
- Fettuccine til 2 personer
- 5-6 grønne asparges
- 2 dl fløde
- 3 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 håndfuld friskhakket persille
- Salt og peber
- 5-6 cocktailtomater
- Parmesan
Sådan gør du:
Skræl og skær skalotteløg i små tern. Pil hvidløg og hak dem fint. Asparges skæres fri af rodstykket og skæres i grove stykker.
Skær cocktailtomaterne i både eller blot halvér dem.
Sæt vand over til fettuccine. Tilsæt olie og salt. Kog fettuccinen efter ansvisningen på pakken.
Steg steaksne et par minutter på hver side til de er medium gennemstegt. Tag dem af varmen og sær dem i strimler.
I en gryde svitses løg og hvidløg i lidt olivenolie ved middelhøj varme i et par minutter. Svits aspargestykkerne med. Tilsæt nu fløde og skru ned på medium varme. Lad det koge op, så fløden kan få smag af asparges og løg. Pas på det ikke brænder på. Vend persillen i og kog med et par minutter. Tilsæt nu steak-stykkerne. Smag til med salt og peber.
Si vandet fra fettuccinen og hæld det i gryden til saucen. Vend fettuccine godt rundt i saucen og tilsæt nu tomaterne og vend med.
Server pyntet med friskrevet parmesan.