Stracciatella med revet citronskal
4-6 personer
Du skal bruge:
- 3 kugler frisk mozzarella
- 2,5 dl piskefløde
- Salt og friskkværnet peber
- Saften fra 1/2 citron – kan udelades
- Friskrevet citronskal i den mængde du ønsker
- Et skvæt oliven olie
- 1 håndfuld ristede pinjekerner
- Brød til servering
Sådan gør du:
Riv mozzarellakuglerne i små stykker og rør så fløde i med en gaffel. Rør fløden i lidt efter lidt for at styre konsistensen. Når du har opnået en blød og cremet konsistens er den perfekt. Smag til med salt og friskkværnet peber og lidt citronsaft. Sæt den i køleskabet i mindst 2 timer inden servering, men den kan sagtens laves dagen før.
Servering:
Anret stracciatella i en skål, drys med lidt oliven olie, ristede pinjekerner og top den med friskrevet citronskal og lidt friskkværnet peber. Servering med lækkert brød og evt. nogle ovnbagte tomater. Denne stracciatella kan også bruges i en sandwich, som en forret eller som tilbehør til en lækker salat.
Alternativt kan den pyntes med friske basilikumblade, balsamico eller evt. persilleolie.