Aftensmad,Pasta

Kalveskank og Pasta

2 personer

Du skal bruge:

  • 500g kalveskank (2 Osso Buco-udskæringer) med ben
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1-2 terninger oksebouillon
  • 3 dl hvidvin
  • 3 dl vand
  • 1½ dl fløde
  • 1 bundt friskhakket persille
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • Evt. parmesan
  • Salt og peber
  • Pasta til 2 personer: fusili, penne, fettuccine eller hvad du ønsker

Sådan gør du:

Skær kalveskanken i små mundrette stykker og skær benene fri, men smid dem ikke væk. Benene og marven skal give saft, kraft og smag til retten.

Løg og hvidløg hakkes, og porren skæres i tynde skiver.

I en sauterpande eller gryde brunes kalvekødet og benene i 3-4 minutter. Tilsæt herefter løg og hvidløg og lad det svitse med et par minutter. Hæld nu vinen på og lad det koge lidt ind i 4-5 minutter. Tilsæt porre, vand og bouillonterninger og kog det ind i 10 minutter.

Kog pasta efter anvisning på pakken.

Tilsæt nu fløde til kalveskanken og lad det koge ind igen til det tykner. Det tager mellem 10 og 15 min. Bliver en for tyk, tilsæt lidt vand. Smag til med salt og peber.

Anretning og Servering:

Anret sammen med pastaen og drys med friskhakket persille og evt. parmesanost. Drik resten af hvidvinen til 🙂

Du kan måske også lide...